Регистрация

Пикантни миди с лук и магданоз

Пикантни миди с лук и магданоз
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3435

Пикантни миди с лют чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 малки миди
  • 2 с.л. зехтин extra virgin
  • малко масло
  • 1 малка глава лук, нарязан на филийки
  • 1 прясно чили, нарязано
  • 1 ч.л. едро смлян червен пипер
  • 2 големи скилидки чесън, фино нарязан
  • ½ ч.ч. вода
  • ½ ч.ч. вермут
  • шепа пресен магданоз с плоски листа, нарязан
  • шепа пресен кубински риган, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Накиснете мидите в студена подсолена вода за 1 час в хладилника, за да излезе пясъкът. Отцедете и оставете в хладилника до готвене.

2. Сгорещете зехтин и масло в голяма тенджера и изпържете лука до леко златисто. Прибавете чилито, едро смления червен пипер и чесъна и разбъркайте докато си пуснат аромата. Прибавете водата и мидите и покрийте с капака, докато мидите се отворят. Свалете капака и налейте вермута и сложете пресните подправки. Гответе на слаб огън още няколко минути, докато се изпари течността. Поднесете веднага с няколко филийки прясно изпечен хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта