Регистрация

Пикантна ципура с лук

Пикантна ципура с лук
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3619

Традиционна камбоджанска рецепта за риба със соева паста.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ципура - около 350 г
  • 1/2 чаша вода
  • 1 скилидка счукан чесън
  • 2 cм. корен от джинджифил
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 супена лъжица рибен сос (по желание)
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 нарязана червена люта чушка
  • 1 стебло пресен лук /нарязан/
  • щипка бял пипер
  • листа от босилек
  • мента за украса

Начин на приготвяне:

1. Сложете в един тиган чесън, джинджифил, захар, соса от рибата, соевата паста и червената люта чушка. Полейте с вода и разбъркайте.

2. Сложете и рибата, пържете на слаб огън докато рибата омекне и водата започне да се изпарява. Междувременно обръщайте рибата.

3. Когато рибата е готова добавете пресния лук и белия пипер.

4. Сервирайте ястието гарнирано с босилек и листа от мента.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта