Пикантна гьоза с риба тон
Рибени хапки с хрупкава тестена коричка.
Необходими продукти:
За пълнежа:
- 2 нарязани люти чушлета
- 500 г консерва риба тон
- 2 нарязани сладки жълти чушки
- нарязан зелен лук
- морска сол
- червен пипер
- 4 с.л. майонеза
- готови кори за гьоза
- олио от гроздови семена (или зеленчуково олио)
За потапяне:
- сос понзу
- сос шрирача
Начин на приготвяне:
1. Натрошете рибата тон в купа на ситни парченца.
2. Смесете със зеленчуците и подправките (отцедете излишната течност преди да добавите зеленчуците).
3. Прибавете майонеза, колкото да обедини продуктите.
4. Напълнете корите за гьоза с плънката.
5. Сгорещете олио на умерен огън в тиганче и запържете гиозата до покафеняване. Увеличете леко котлона след това и налейте малко вода. Покрийте с капак и оставете за 1-2 минути.
6. Поднесете със смес от сосовете понзу и шрирача за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ