Регистрация

Пикантна гьоза с риба тон

Пикантна гьоза с риба тон
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5102

Рибени хапки с хрупкава тестена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнежа:

  • 2 нарязани люти чушлета
  • 500 г консерва риба тон
  • 2 нарязани сладки жълти чушки
  • нарязан зелен лук
  • морска сол
  • червен пипер
  • 4 с.л. майонеза
  • готови кори за гьоза
  • олио от гроздови семена (или зеленчуково олио)

За потапяне:

  • сос понзу
  • сос шрирача

Начин на приготвяне:

1. Натрошете рибата тон в купа на ситни парченца.

2. Смесете със зеленчуците и подправките (отцедете излишната течност преди да добавите зеленчуците).

3. Прибавете майонеза, колкото да обедини продуктите.

4. Напълнете корите за гьоза с плънката.

5. Сгорещете олио на умерен огън в тиганче и запържете гиозата до покафеняване. Увеличете леко котлона след това и налейте малко вода. Покрийте с капак и оставете за 1-2 минути.

6. Поднесете със смес от сосовете понзу и шрирача за потапяне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта