Пикантен ориз с наденица и тиква
Лесно | Порции 3-6
| Видяна: 3464
Лют ориз с италиански наденички чоризо.
Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 глава червен лук, нарязан на филийки
- 3 чоризо наденички, нарязани на филийки
- 200 г тиква-цигулка, обелена и нарязана
- ½ ч.л. едро смлян чили пипер
- 2 ч.ч. дългозърнест ориз
- 3 ч.ч. пилешки бульон
- 2 тиквички, нарязани на тънки филийки
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете дълбок тиган за пържене на среден огън. Прибавете олиото, лука, наденичките, тиквата и чилито и гответе 2-3 мин. или докато лукът омекне. Прибавете ориза и гответе, като разбърквате 1 мин.
2. Прибавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня до слаб, покрийте плътно с капак и гответе 15 мин. или докато бульонът се абсорбира и оризът се свари. Разбъркайте и тиквичките и ги оставете за 2 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ