Регистрация

Пикантен ориз с наденица и тиква

Пикантен ориз с наденица и тиква
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3464

Лют ориз с италиански наденички чоризо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава червен лук, нарязан на филийки
  • 3 чоризо наденички, нарязани на филийки
  • 200 г тиква-цигулка, обелена и нарязана
  • ½ ч.л. едро смлян чили пипер
  • 2 ч.ч. дългозърнест ориз
  • 3 ч.ч. пилешки бульон
  • 2 тиквички, нарязани на тънки филийки

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете дълбок тиган за пържене на среден огън. Прибавете олиото, лука, наденичките, тиквата и чилито и гответе 2-3 мин. или докато лукът омекне. Прибавете ориза и гответе, като разбърквате 1 мин.

2. Прибавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня до слаб, покрийте плътно с капак и гответе 15 мин. или докато бульонът се абсорбира и оризът се свари. Разбъркайте и тиквичките и ги оставете за 2 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта