Регистрация

Пикантен боровинков сос за месо

Пикантен боровинков сос за месо
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1121

Плодов сос за всякакви мръвки с люта чушка, канела и анасон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама червени боровинки
  • 400 мл сок от грозде
  • 100 грама захар
  • 10 грама канела
  • анасон - 3-7 звездички
  • 1 портокалова кора
  • кардамон на вкус
  • 1 зелена люта чушка

Начин на приготвяне:

1. Вземете марля или тензух и в средата му сложете нарязаната люта чушка, звездичките анасон, кардамона, канелата и портокаловите кори. Завържете на вързопче с конец така, че да не изпадне съдържанието на пликчето.

2. На слаб огън кипнете гроздовия сок със захарта, като разбърквате периодично. Добавете марлята с подправките и оставете да се вари за 10-тина мунути.

3. Извадете торбичката и изсипете боровинките (можете да използвате и сушени, замразени или пък такива от мармалад, ако не е сезона на пресните.

4. Варете още 10 минути с плодовете и поднесете към каквото месо ви хрумне. Този сос придава свежест на пилешките гърди, изисканост на телешкото и уникален вкусн на свинското.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта