Регистрация

Пикадийо – традиционно латиноамериканско ястие

Пикадийо – традиционно латиноамериканско ястие
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3996

Крехко розово телешко с Бразило-Чилийски акцент.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-3 супени лъжици зехтин
  • 2 големи глави лук на кубчета
  • 1 зелена и 1 червена чушка на кубчета
  • 3 скилидки пресован чесън
  • Специалната подправка се получава от : 1 лъжица сол, 1 лъжица млян черен пипер, 1 лъжица чесън на прах, 1 лъжица млян кориандър (от семената), 1 лъжица кимион, 1 лъжица риган, анато (може да се замени с червен пипер). Смесете добре всички тези подправки и ги дръжте в малко бурканче. За тази рецепта ви трябва 1 лъжица от вече смесената подправка.
  • 1 кг мляно телешко месо (можете да използвате и свинско или пуешко)
  • 1/2 чаша бяло вино
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 425 г домати на кубчета от консерва
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 чаша зелени маслини с чушка
  • 1 чаша стафиди
  • 1 супена лъжица каперси
  • 1/2 чаша бланширани филирани бадеми
  • 2 дафинови листа
  • 1 супена лъжица млян кимион
  • 1 супена лъжица червен пипер
  • 1 супена лъжица сушен риган
  • 1 чаена лъжичка сушена мащерка
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • малко нарязан кориандър

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтин в голям тиган. Добавете лука, чушките, чесъна и специалната подправка, след което задушете на среден огън около 5-6 минути докато омекнат. 

2. Сложете телешкото и приготвяйте докато не остане повече розово месо.

3. Излейте виното и оставете яденето да къкри докато течността се изпари. След това добавете доматеното пюре и разбъркайте добре. 

4. Забъркайте и останалите съставки, покрийте и оставете на слаб огън още 20 минути. 

5. Сервирайте с ориз или друго по избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта