Регистрация

Печурки с масло и кашкавал



Печурки с масло и кашкавал
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1300

Гъби с масло и подправки на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гъби в масло е лесна рецепта, но като всяко ястие, и то си има тънкости. Как се готвят гъби, за да станат наистина вкусни, показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Ако спазвате тези малки и прости правила, ще сервирате наистина вкусно предястие, гарнитура или оснвно без месо.

Първо гъбите се измиват и нарязват на едро. В тиган на умерен огън се разтапя голямо количество масло. Ако порцията гъби е 200 грама, то за тях са нужни поне 30 г масло. Щом маслото се втечни, се добавят гъбите и се готвят няколко минути под капак, докато пуснат водата си. После към нея се налива още малко вода, подправят се със сол и пипер и се оставят под капак за 15-тина минути. Следва да махнете капака, да готвите още няколко минути и да махнете от огъня.

Гъбите се покапват с лимонов сок, добавя се наситнен пресен копър и се поръсват с рендосан кашкавал. Сервират се топли.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта