Регистрация

Печен шаран с вино и гъбен сос

Печен шаран с вино и гъбен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 307

Задушен шаран в бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 шаран
  • 5 с.л. брашно
  • 50 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 200 г гъби
  • 3 с.л. течна готварска сметана
  • 2 глави лук
  • 180 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Едната глава лук нарежете на колелца и запържете в голям тиган с 20 г масло докато стане златиста. Прехвърлете в тава.

2. Рибата почистете добре, обтрийте със сол и пипер вътрешно и външно, поръсете с 3 с.л. брашно и запечатайте за по около 2 минути от страна в големия тиган, където готвихте лука. Ако няма възможност да се събере, пропуснете тази стъпка.

3. Поставете рибата върху лука, сипете виното в тавата, завийте с фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути. След това разгърнете и допечете.

4. Направете гъбения сос като лука почистите и наситните, а гъбите - нарежете на полумесеци.

5. В останалото масло запържете лука и гъбите, добавете 2 с.л. брашно след това. Овкусете със сол и пипер, налейте 100-тина мл вода и после добавете сметана или мляко.

6. При сервиране заливайте шарана с част от гъбения сос и тогава поднасяйте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта