Регистрация

Печен чийзкейк с извара и череши

Печен чийзкейк с извара и череши
Трудно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4169

Чийзкейк с домашен блат, крема сирене и яйчена сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 150 грама масло
  • 150 грама захар
  • 1 яйце
  • 200 грама брашно
  • 1-2 пакета ванилова захар
  • 2 ч.л. бакпулвер

За сърцевината:

  • 600 грама меко крема сирене за мазане без допълнителни овкусители (можете да използвате и обезсолена извара за тази рецепта)
  • 4 яйца
  • 150 грама захар
  • 500 грама череши или вишни по желание (ако сега не е сезонът на тези плодове, можете да си ги потърсите в маринован вариант или да ги замените с други по избор)
  • 100 грама нишесте
  • пудра захар за декорация

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото за тестото със захарта и ваниловата захар.

2. Добавете яйцата и размешайте до хомогенизиране.

3. Сипете брашното и бакпулвера и замесете не много твърдо тесто.

4. Намаслете формичка за печене на кейкове и сложете вътре тестото като го разтеглите и нагоре по стените така, че да стане като кошница.

5. Извадете костилките на плодовете и ги изсипете в тестената кошничка.

6. Смесете 5 с.л. захар с 0,5 ч.л. нишесте и 0,5 ч.л. брашно и излейте прахообразната смес върху черешите.

7. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата.

8. Разбийте жълтъците със захарта.

9. Белтъците разбийте на пяна с щипка сол.

10. Смесете белтъците с жълтъците и добавете в тях крема сиренето. Ако работите с извара, предварително я намачкайте или минете през сито, за да се разпаднат бучките.

11. Добавете нишестето и разбъркайте.

12. Излейте върху сладкиша и загладете.

13. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за 1 час.

14. След изваждане можете да украсите с пудра захар или череши по желание.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта