Печен хляб с чесново масло и кашкавал
Отворена франзела с масло, чесън и подправки, запечена на фурна.
Необходими продукти:
- 500 г франзела или багета
- 3 глави чесън
- 3 с.л. зехтин
- сол
- 150 г масло
- 1/2 връзка магданоз
- 200 г кашкавал, пармезан, чедър или друго жълто сирене по желание
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото да се размекне на стайна температура.
2. Отрежете долната част на главите чесън, така че връхчетата на скилидките леко да се оголят. Загрейте фурната на 180 градуса, полейте всяка чеснова глава с 1 с.л. зехтин, посолете и оставете да се пекат 30 минути.
3. Готовият чесън обелете и намачкайте на паста. Добавете маслото и наситнения магданоз и разбъркайте.
4. Разрежете франзелата или багетата на две дълги половини през средата по дължина.
5. Намажете от меката страна с маслената смес и приберете да се пече.
6. Рендосайте кашкавала. Пет минути след началото на печенето извадете хлебчетата, поръсете ги с рендосаното жълто сирене и запечете за още 5 минути.
7. След изваждане нарежете напречно на по-малки парчета и поднесете докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ