Регистрация

Печен лаврак на кедрова дъска



Печен лаврак на кедрова дъска
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1168

Печена риба на дърва с опушен аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.09.2017

Месото на рибата е деликатно и често пъти може да стане безвкусно, ако се сготви без разбиране и особен подход. Да се спретне риба правилно не означава задължително да се прекара много време в кухнята или да се изчете голямо количество литература, което да се съчетае с практически опити. Всичко се крие в идеята, а една такава получаваме от кухнята на Лора и Стоян. 

Две кедрови дъски се накисват във вода, като се затискат с тежест, за да могат да поемат от течността максимално. Идеята е, те да са съда, в който се готви. По време на печенето на грил или жарава месото на рибата поема от дъха на кедъра, който хем не се запалва, хем овкусява. А колкото до самия лаврак (можете да използвате всяка риба, която сте си уловили, тъй като рецептата е приложима за направа на къмпинг до риболовния басейн) - той се овкусява само с ароматна смес от лимонов сок, зехтин, риган и сол. Обтрива се с течната подправка и се мята на добре намокрената дъска.

Останалото го върши огънят. След приключване на термичната обработка, която трае около четвърт час, месото е с почти непроменен цвят, но има уникалният вкус на топло пушена риба с деликатно ухание на риган. Можете отново да подхраните богатството на вкусове и аромати, намазвайки със сместа повторно, непосредствено преди хапване. А кедровата дъска, на която сте готвили, се превръща и в съд за сервиране. Само я охладете леко, за да не опарите пръстенца.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта