Регистрация

Печен боб в гювеч с домати и лук



Печен боб в гювеч с домати и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3013

Постен боб на фурна с люти чушки, лучена запръжка и доматен концентрат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.02.2017

Готвим тавче гравче или просто боб в гювеч. Първо накисваме зърната за една нощ в студена вода, след това ги варим, като сменяме първата вода и добавяме глава лук и люта чушка. После прецеждаме сварените зърна и си запазваме пикантния бульон. След това правим лучена запръжка с брашно, доматен концентрат и бульона от боба. Накрая изсипваме всичко в гювеч и печем на фурна. Ето как получаваме една страхотна зимна гарнитура или пък постно основно ястие с български вкус и пиперлива нотка.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта