Печен артишок
     Лесно   |   Порции 2-4
  |   Видяна: 13559
    
Лесно веганско ястие или лека гарнитура.
Необходими продукти:
- 2 големи пресни артишока
- зехтин Extra Virgin
- сокът на половин лимон
- 2 скилидки чесън, цели
- сол кошер
Начин на приготвяне:
1. Отрежете стъблото и върха на всеки артишок. Разтворете малко листата и поръсете отвътре със зехтина, лимона и солта. Поставете скилидка чесън в средата на всеки артишок. 
 
2. Увийте здраво в два пласта фолио и запечатайте отгоре.
 
3. Сложете в тавичка за печене и печете 1 ч. и 20 мин. на 220ºС.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
 



 
		     
		     
		     
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ