Регистрация

Артишок с чесън и пармезан

Артишок с чесън и пармезан
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1164

Печен артишок във фолио.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 артишока
  • 200 г пармезан
  • 8 скилидки чесън
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Всяка от главите артишок измийте добре. После с ножица отстранете твърдите крайща на страничните листенца, а най-горните отрежете с нож, за да се получи плосък завършек.

2. Чесъна намачкайте с 1 ч.л. сол, а получената паста размесете с 2 с.л. зехтин. Магданоза наситнете, а пармезана - рендосайте.

3. Откъснете си 4 щедри листа алуминиево фолио.

4. Постевете глава артишок върху фолиото. Ако има израстък от дръжката, го отрежете, за да може да застане статично. Покапете със зехтин, като разлиствате и капете навсякъде. После овкусете със сол и пипер, след това намажете с чесновата паста. На финала разпределете пармезана. Завийте във фолиото. Повторете и с останалите три главички.

5. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути.

6. След изпичане разгърнете от фолиото и сервирайте, като поръсите с пресен магданоз.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта