Регистрация

Печено филе от треска с азиатски подправки

Печено филе от треска с азиатски подправки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4783

Бърз, лесен и екстравагантен начин за приготвяне на пикантна бяла риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета от треска – общо 500 грама
  • 2 щипки джинджифил
  • 2 щипки риган
  • 4 щипки люспи лют пипер
  • 2 щипки чесън на прах
  • 2 щипки индийско орехче
  • 4 с.л. доматено пюре
  • соев сос на вкус
  • зелени листа за поднасяне
  • масло

Начин на приготвяне:

1. Намазнете скара, грил тиган или тефлонова плоча с малко масло и щом се разтопи сложете филетата да се пекат на него.

2. Овкусете горната им част с половината от подправките, като започнете със соевия сос и завършите с доматеното пюре. Ако обичате по-силни вкусове, позволено е да се дублират дозите. Втрийте с нож за масло доматеното пюре така, че да се смеси с подправките и да образува плътен слой върху рибата.

3. Обърнете рибата да се пече от овкусената страна, а през това време повторете процедурата върху вече изпечената част.

4. Когато е готова, сервирайте с доматената коричка отгоре, а нека по-течното незапечено доматено пюре бъде откъм чинията. Така филето ще се приплъзва деликатно и ще можете да си го овкусявате в соса колкото ви харесва.

5. Поднесете с резен лимон и зелени листа за гарнитура. Установила съм, че с пресен киселец е най-вкусно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта