Регистрация

Печено телешко в чесново масло с билки

Печено телешко в чесново масло с билки
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 296

Крехко телешко с ароматен маслен сос с чесън и билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-2,5 кг парче телешко месо без кост
  • 200 г масло
  • 7 скилидки чесън
  • 3-4 стръка розмарин
  • 4-5 стръка прясна мента
  • 2 с.л. сол
  • 1 с.л. черен пипер
  • 2 с.л. брашно
  • 400 мл телешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Размекнете добре маслото на стайна темература и го разбийте на крем.

2. Добавете в крема намачканите скилидки чесън и наситнените листенца на розмарина и ментата. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво.

3. С получената ароматна паста намажете плътно отвън парчето месо от всички страни без да го шпиковате, режете и въобще без да наранявате целостта му.

4. Прехвърлете намазаната мръвка върху решетка, а решетката сложете в тава. Печете в предварително загрята на пълна мощност фурна (260 градуса) за 25-32 минути (зависи от степента на изпичане, в която го харесвате и дебелината на мръвката). След това без да вадите месото от печката и без да я отваряте, я изключете и оставете месото във фурната още 2 часа.

5. Изваденото след приблизително 2:30 часа телешко оставете настрана, а соса от тавата изсипете в касерола и подгрейте.

6. Щом кипне, разтворете в него брашното и оставете да къкри на умерен огън няколко минути.

7. Налейте бульона и оставете да ври до сгъстяване. Прецедете в сосиера.

8. Отпочиналото месо нарежете на напречни пържоли и сервирайте с гранитура от зеленчуци на пара и картофено пюре. Залейте със соса непосредствено преди сервиране.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта