Регистрация

Печено със спанак по тибетски

Печено със спанак по тибетски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2202

Гъби на фурна с орехи и спанак.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. олио
  • 100 г елда
  • 100 г лук, нарязан на кубчета
  • 250 г гъби, нарязан на кубчета
  • 150 мл червено вино
  • 150 мл бульон
  • 150 г орехи
  • 250 г спанак
  • 1 ч.л. розмарин
  • 1 ч.л. градински чай
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 190°С.

2. Сгорещете олио в тиганче и запържете елдата за 2 - 3 мин.

3. Прибавете лука и гъбите и пържете още няколко минути.

4. Налейте виното и бульона и оставете да заври.

5. Намалете огъня и варете 20 мин.

6. Прибавете още бульон, ако е необходимо.

7. Смелете орехите фино.

8. Измийте и задушете спанака в тенджерка с капак без вода за 6 мин.

9. Отцедете излишната течност от спанака и го нарежете наедро.

10.  Когато елдате е готова, свалете я от огъня и оставете леко да се охлади.

11.  Прибавете орехите и спанака.

12.  Смесете с подправките и разбъркайте хубаво.

13.  Овкусете.

14.  Намаслете форма за печене на хляб с обем 450 г и налейте сместа. Притиснете хубаво.

15.  Печете 50 - 60 мин. до потъмняване отгоре и до втвърдяване.

16.  Оставете да престои за 10 мин. и обърнете върху чиния.

17.  Поднесете със зеленчуци и зелени салати.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта