Регистрация

Печено свинско със зеленчуци, горчица и ядки

Печено свинско със зеленчуци, горчица и ядки
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4402

Вкусно прасенце с екзотични подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса с горчица:

  • 1 с.л. зърнеста горчица
  • 1 с.л. сладко от кайсии
  • половин шепа ядки от кукуи (или макадамия)
  • 1 с.л. неподсладен ябълков сос
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • прясно смлян черен пипер
  • сол

За месото със зеленчуци:

  • 600 гр свинско филе
  • тиква, морков, червен лук, зелен фасул и аспержи
  • сол и пипер
  • горчица
  • чесън

Начин на приготвяне:

На соса:

1. Препечете ядките в сгорещена фурна и след това ги счукайте в саханче наедро, така че да се усещат. На всяка 1 с.л. ядки, смесете около 2 с.л. ябълков сос (ябълки, сварени с малко подкиселена вода и смесени с лимонoв сок), 1 с.л. зърнеста горчица и 1 с.л. сладко от кайсии. Овкусете със сол и щедро количество прясно смлян черен пипер.

На месото:

1. Овкусете филето с малко сол и пипер и го намажете с горчица и чесън. След това нарежете зеленчуците на желаната големина и ги овкусете с олио, сол и пипер. Изпечете ги на 200ºC за 40 мин. (като обърнете зеленчуците след 20 мин.) без аспержите и боба. След 40 мин. добавете и тях и печете 15 мин. Запечатайте свинското в сгорещен тиган и го сложете във фурната на другия ред през последните 10 мин. от печенето. (Общо 55 мин. и всичко се приготвя по едно и също време.)

2. Нарежете месото, след като престои известно време и поднесете с готовия горчичен сос.

 

Източник: pensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта