Регистрация

Печено свинско в йенска тенджера

Печено свинско в йенска тенджера
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 10089

Апетитно печено свинско с моркови, картофи и круши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 2 чаши бяло вино
  • 1 глава ситно нарязан лук
  • 2 нарязани скилидки чесън
  • 1 дафинов лист, натрошен
  • 2-3 стръка магданоз
  • сол и пипер

За печеното месо:

  • 1,5 кг обезкостено свинско за печене
  • 4 с. л. масло
  • 1 голяма глава лук, нарязана
  • 3 репи, обелени и нарязани на четвъртинки
  • 3 моркова, обелени и нарязани на парчета от по 2 см.
  • 3 картофа, обелени и нарязани на четвъртинки
  • 3 круши, изчистени и нарязани на четвъртинки
  • 1 1/2 чаша вино, бульон или комбинация от двете
  • 1 йенска тенджера
  • пресни подправки (градински чай, магданоз и мащерка)

Начин на приготвяне:

1. Смесете съставките на маринатата и мариновайте свинското месо за една нощ.

2. Извадете свинското месо от маринатата и го подсушете преди да пристъпите към готвенето.

3. Разтопете маслото в огнеупорен съд и запържете месото от всички страни.

4. Добавете всички зеленчуци и ги запържете за кратко, след което добавете бульона/ виното и подправките.

5. Когато сместа кипне, покрийте с плътно прилепващ капак и поставете във фурна, прадварително загрята на 160 С.

6. Задушавайте за 1 и половина – 2 часа.

7. Извадете свинското и зеленчуците, запазете ги топли, извадете подправките и ги изхвърлете.

8. Оставете печеното месо да отпочине 10 минути преди да го нарежете.

9. Сгъстете соковете, останали в тенджерата ако искате и сервирайте със свинското и зеленчуците.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта