Регистрация

Печено пиле с чесън и моркови

Печено пиле с чесън и моркови
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1831

Пиле на фурна с пържен лук, цели чесънчета, моркови и сос от бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 40 скилидки чесън (необелени)
  • 2 с.л. зехтин
  • 8 малки глави лук
  • 150 мл вермут или бяло вино
  • 150 мл пилешки бульон
  • 1/2 ч.л. ким по желание
  • 1 лимон
  • 4 малки морковчета
  • сол и черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус (най-вкусно става с пушен или кайенски)

Начин на приготвяне:

1. Измийте пилето и го подсушете с домакинска хартия. Обтрийте го вътрешно и външно с подправките.

2. В тенджера с огнеупорни дръжки запържете пилето в сгорещения зехтин от всички страни.

3. Извадете пилето от съда и в останалата вътре мазнина запържете необелените скилидки чесън и главите лук (ако са наистина по-малки, ги оставете цели, като просто ги обелите).

4. Изсипете в тенджерата виното и пилешкия бульон, без да вадите лука и чесъна и изчакайте да кипнат.

5. Върнете пилето в съда и добавете лимона, нарязан на колелца. Сипете и кима и още подправки по желание и пъхнете във фурната на 190 градуса под капак или увито във фолио.

6. След 45 минути добавете морковите - цели или разполовени по дължина. Оставете да се готви без капак още 15 минути на същата температура.

7. Извадете птицата в блюдо и щедро залейте със соса от печенето. Поднесете със зеленчуците от готвенето.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта