Регистрация

Печено пиле с картофи и цвекло

Печено пиле с картофи и цвекло
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3901

Пилешко месо с картофи, моркови и цвекло в йенска тенджера.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ пиле
  • 2 големи картофа, обелени и нарязани на кръгчета
  • 1 средно голяма глава цвекло, обелена и нарязано на кръгчета
  • 1 голям морков, нарязан на кръгчета
  • 200 мл червено вино
  • Сол и пипер на вкус
  • Няколко зърна черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • Малко олио или зехтин

Начин на приготвяне:

Слагаме пилето (почистено от кожата, по желание) и всички продукти в йенска тенджера с капак, поливаме с малко зехтин или олио и печем покрито на 220 С до готовност – за около час. През последните 10-ина минути, изключваме фурната и сваляме капака, за да се зачерви месото. Преди поднасяне отстраняваме дафиновия лист и зърната пипер.

 

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. банани
  2. CA
  3. 94
  4. 400
  5. 160
  6. не
  7. 33
  8. мусака
  9. 470
  10. супа с пиле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта