Регистрация

Печено пиле в сметана с чесън и билки

Печено пиле в сметана с чесън и билки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 193

Чесново пилешко в сметанов сос с магданоз и кориандър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • сол и пипер
  • олио
  • 30 г листа кориандър (може и магданоз)
  • 30 г листа магданоз
  • 6 скилидки чесън
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 1 ч.л. мента или риган на прах
  • 500 мл готварска незаквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Пилето разделете на две бутчета с част от хълбоците и на две парчета през средата на гърдите, така че да остане филето и крилата по тях. Това са си 4 много сочни порции. Махнете долната част на крилата и почистете от перушинки при необходимост.

2. Обтрийте пилето със сол и пипер, похлупете с лист стреч фолио или найлон и съвсем леко, без да натрошавате костите, начукайте колкото да слегнат мръвките.

3. Сипете малко мазнина на дъното на тиган с огнеупорна дръжка или тава. Загрейте добре на умерен огън и запечатайте пилешките парчета за по 5 минути от страна.

4. Докато се готвят в купа смесете наситнеите листа магданоз и кориандър (или само магданоз) с намачкания чесън и сухите подправки. Залейте със сметаната и разбъркайте.

5. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

6. Когато месото е готово, залейте със сметановия сос и разпределете чесъна и подправките равномерно върху мръвките.

7. Печете за половин час и е готово.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта