Регистрация

Печено агнешко с пресни картофки



Печено агнешко с пресни картофки
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1302

Празнично агнешко с масло и джоджен върху печени пресни картофи с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Наближава Гергьовден, а с идването на празника много агънца ще се преселят от кошарите на семейната трапеза. След Великденските празници хората не са готови отново за голямо готвене и "напоително" седене на препълнена маса. Затова можете да направите нещо по-семпло в духа на празника - а именно - предложеното от Иван Звездев печено агнешко с пресни картофи и джоджен. Работата ви в кухнята ще е около половин час, а останалото го върши фурната.

Пресните картофки се измиват и цели се изсипват в намаслена тава. Овкусяват се с щедро количество сол, поръсват се с черен пипер и се покапват с мазнинка. Върху тях се слага решетка, която да отдели мръвката от картофа, а апетитните сосове, изтекли от агнешкото, ще направят гарнитурата му неустоима.

Парчето агнешко месо се обтрива със сол, черен и червен пипер и сух джоджен по желание. После се намазва обилно и щедро с масло, като в маслото можете да намачкате чесън. Поставя се върху скарата и цялата тава се вкарва в предварително загрята на 160 градуса фурна. Ако готвите ребра - печете 1:20 часа, за плешка - 1:30, а за бут - 2 часа. Всичко зависи от дебелината на месото. Не пускайте вентилатор, за да не го изсушите.

Веднага след изваждане се поръсва с пресен джоджен и после е готово да се превърне в главно ястие на празничната трапеза на Георги или Гергана.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта