Регистрация

Печено агнешко с картофи и лук

Печено агнешко с картофи и лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2297

Агнешко на фурна със зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг агнешко месо без кост
  • 4 картофа
  • 4 глави лук
  • 6 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 стръкчета розмарин
  • микс сухи подправки (босилек, мащерка, чесън на прах)
  • 300 г домати
  • сол, червен и черен пипер
  • алуминиево фолио за печене

Начин на приготвяне:

1. Обелете и измийте картофите, махнете люспите на лука и чесъна, обелете и доматите. Ако е необходимо, поширайте ги в гореща вода, после охладете под течаща студена вода и тогава отстранете ципата.

2. Нарежете на кубчета картофите, доматите и лука. Чесъна нарежете на четвъртини.

3. Шпиковайте мръвката и скрийте в нея парченцата чесън. Обтрйте агнешкото с подправките - босилек, мащерка, чесън на прах, сол и двата вида пипер. 

3. Сгорещете зехтина в тиган и запържете в него двустранно агнешкото месо, колкото да хване коричка.

4. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

5. На дъното на тава разпределете картофите и лука. Отгоре положете агнешката мръвка. Посипете я с още подправки по желание. Върху нея сложете двете клончета розмарин и доматените кубчета.

6. Сипете 100 мл вода отстрани така, че да се стече на дъното на тавата. Завийте с фолио и печете за 2 часа.

7. Разгърнете фолиото и запечете още 20-30 минути. Отстранете клончетата розмарин преди сервиране.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта