Регистрация

Печени яйца върху зелена салата

Печени яйца върху зелена салата
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1699

Гювечета от яйца и козе сирене, гарнирани със салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За яйцата:

  • 4 яйца
  • 2 ч.л. масло
  • 4 тънки резена лимон
  • 4 ч.л. козе сирене

За салатата:

  • 3 шепи зелениши (например рукола)
  • 1/2 азиатска круша, тънко нарязана
  • 1/2 чаша чери доматчета, разрязани на половинки
  • 1/4 чаша червен лук, нарязан на кубчета

За дресинга:

  • 1/8 чаша лимонов сок
  • 1/8 чаша ябълков оцет
  • 1 презряло авокадо
  • пресни билки (мащерка, естрагон, копър, магданоз, и др. по ваш вкус)

Начин на приготвяне:

Яйца:

1. Загрейте фурната на 190 С.

2. Намажете с масло две гюведжета или огнеупорни купички.

3. Разчупете по едно яйце във всяка, покрийте го с натрошено козе сирене, поръсете със сол и черен пипер и сложете най-отгоре резен (полумесец) лимон.

4. Печете 15 минути или докато се стегне.

5. За да имат по-хубав вид, можете да запечете от горната страна за около 45 секунди.

Салата и сервиране:

1. Смесете всички съставки на дресинга и/или енергично ги разклатете в плътно затворен буркан или ги разбъркайте с миксер/ пасатор/ блендер.

2. Разпределете зеленчуците в две чинии.

3. Внимателно прехвърлете яйцата върху зеленото плато.

4. Наръсете ги обилно с дресинга.

5. Сервирайте с хрупкав хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта