Регистрация

Печени чушки със заливка от мляко с яйце и сирене



Печени чушки със заливка от мляко с яйце и сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2109

Рецепта от готварската лнига на Баба Ванга за вегетариански гювеч от печени чушки със сирене и заливка от яйце и малко с коричка от масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Леко, полезно, българско основно ястие от рецептите на баба Ванга за здраве и дълголетие показва Иван Звездев в канала си Кунята на Звездев. Това е храна за дълголетие на балканеца, сготвена изцяло с продукти, които се намират по нашите земи. Лесна за направа, с малко продукти, без натоварващите глутен и месо, тя е радост за стомаха и небцето.

Изпечени сладки червни чушки се подреждат на дъното на малка тава, поръсват се със сирене и се реди втори пласт чушки. Отгоре пак се натрошава бяло саламурено сирене, може и овче за повече аромат, и на финала се залива с разбити яйца с мляко. Така приготвеното ястие се пъхва във фурната на 180 градуса за 40 минути. А щом се извади, върху него се редят парченца масло. Може да се хапва както топло, така и студено. Можете да поръсите с чубрица или мащерка за повече балкански аромат, а ако се притеснявате, че е твърде леко, то си сервирайте и филийка хляб. Точните продукти ще откриете в края на видеото по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. не
  2. го
  3. лимон
  4. лин
  5. 40
  6. 888
  7. 600
  8. 33
  9. здравосло
  10. 50

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта