Регистрация

Печени тиквички със сирене и млечен сос



Печени тиквички със сирене и млечен сос
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 926

Панирани тиквички на фурна в стил огретен с тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печени тиквички с чеснов сос, копър и сирене се готвят в кухнята на Dazzle Spoon. Това е вкусно безмесно и нискокалорично основно, с което можете да плените семейството, като не го провокирате да преяде в топлите летни дни. Ястието прилича на муска с тиквички и сирене, може да мине за полезен вариант на панирани тиквички и дори за огретен от тиквички в млечен сос с чесън и копър. Прави се бавно заради реденето, ала никак не е трудно.

Първо тиквичките се обелват, нарязват на шайби и покапват с олио. Следва да се овалят в брашно - всеки слайс по отделно и да се подредят с полузастъпване в тава. Как става това - гледайте във видеото. После се посоляват и се бутват за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. През това време млякото се затопля и с него се заливат 3 с.л. брашно. Разбърква се, за да няма бучки. В соса се добавя намачкан чесън и наситнен копър.

Запечените тиквички се поръсват с натрошено сирене и се заливат с млечния сос. Допичат се до златиста коричка на същата температура. Отнема около 15 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта