Регистрация

Печени свински пържоли с пресен лук



Печени свински пържоли с пресен лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1990

Фламбирани пържоли от рибица с грилован пресен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.04.2018

Свинските пържоли са идеално решение за семейна вечеря в натоварения делник, защото се приготвят лесно и бързо и засищат идеално. Пък ако ги хапвате и без хляб или друга въглехидратна гарнитура, няма да усещате неприятна тежест след вечеря. Пресни или зепечени зеленчуи са най-добрата компания. Зарова Лора и Стоян показват една бърза рецепта за свински котлети с пресен лук, която можете да изберете за всеки пролетен делник.

Добре е да извадите месото от хладилника да се отпусне на стайна температура за 40-тина минути. Лукът също можете да измиете предварително, за да изсъхне и да не губите време в сушенето му. Най-добре е да отстраните връхчетата на перата му, защото няма да могат да се запекат добре. После имате време за себе си, а след това идва моментът на готвенето.

Месото се покапва със зехтин и се овкусява със сол и пипер. С лука се прави абсолютно същото. После мръвките се запечатват на наребрен тиган, скара или грил. Прехвърлят се в намазнен тиган, а на мястото им започват да се пекат стръкчетата лук. Пържолите се фламбират с бренди, а след това се налива малко пилешки бульон при тях, за да има ястието сос. След изпичане месото се прехвърля в индивидуални блюда, встрани се редят лукчетата, а сосът от готвенето на мръвките се монтира с бучка студено масло. После с този сос се залива топлото месо и ястието е готово за сервиране. Ако ви се малее като количество, поднесете и салата от листни зеленчуци с перата от лука - така се очаква да се нахраните - вкусно и разделно.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта