Регистрация

Печени пресни картофи с чесън

Печени пресни картофи с чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 371

Млади картофки на фурна със зехтин, чесън и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг дребни пресни картофки или стари малки картофи
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 6 скилидки чесън
  • 60 мл зехтин за готвене (може високоолеинов шарлан или олио)
  • магданоз или копър за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Картофките обелете ако са стари или почистете ципата с нож, ако са пресни. Не нарязвайте - нека си останат цели.

2. Прехвърлете ги в голяма тава, така че да не се застъпват.

3. Поръсете със сол и пипер и разбъркайте.

4. Намачкайте чесъна или го минете през преса директно върху картофите. Размешайте отново.

5. Покапете със зехтина и приберете в загрята на 190 градуса фурна за 20 минути.

6. Извадете, обърнете картофите и върнете на същата температура за още 15 минути.

7. Извадете, обърнете пак и върнете за 10 минути.

8. Прехвърлете изпечените картофи в купа. Поръсете с наситнени листа магданоз или копър и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта