Регистрация

Печени пилешки крилца с Бъфало сос



Печени пилешки крилца с Бъфало сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3535

Панирани крилца с хрупкава коричка и пикантен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пилешки крилца с хрупкава коричка, изпечени на фурна, за да няма излишни мазнини и калории и поднесени с пикантен американски сос за пилешко - това е рецептата на Миро от канала от Готвене за начинаещи, с която се изкушават небцата на чревоугодниците. Можете да приложите начина на направа и върху пилешки бутчета, но ще трябва да удължите малко времето за готвене.

Килограм крилца се разделят на горна и средна част (не използваме най-долната) и се подсушават добре с домакинска хартия. Овалват се в микс от 1 с.л. брашно с 1 ч.л. бакпулвер, 1 с.л. пушен пипер, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. сух лук и 1 ч.л. сух чесън. Оставят се да се мариноват в сухата марината, а през това време се прави Бъфало сос. Можете директно да подредите крилцата върху решетката на фурната, а под нея да поставите голямата тава за фурна, за да капе в нея отделилата се мазнина.

Сос Бъфало се прави като 80 г масло се подгряват в касерола на умерен огън до леко покафеняване. Добавят се 150 мл лют сос, 1-2 наситнени скилидки чесън, 1 ч.л. пушен пипер, 1 с.л. мед, 1 с.л. уорчестър сос, 1 с.л. оцет и се кипва. Следва да се махне от огъня и да се разбърка с още 20 г масло. По желание може да се изглади с пасатор.

Крилцата се пекат на 180 градуса за по 15-20 минути без вентилатор. Поднасят се топли със соса, а панираното месо с бакпулвер има особено изкусителна коричка. Можете да поднесете с лимонов сок с чесън и копър, ако не искате доматен пикантен сос. Или пък с кетчуп или барбекю сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта