Печени на скара овнешки ребра
Печено агнешко с подправки в плик на бавен огън.
Необходими продукти:
- 1,3 кг овнешки ребра (без мазнина)
- 1/2 ч. л. куркума
- 1 с. л. къри
- 1/2 ч. л. карамфил
- 1/2 с. л. канела
- 3/4 ч. л. бахар
- сол
- 2 скилидки чесън (нарязани на филийки)
- 2 с. л. растително масло
- 1 голяма торбичка за печене (35 х 43 см)
Начин на приготвяне:
1. Измийте ребрата и ги сложете в тава за печене.
2. Смесете подправките: куркума, къри, карамфил, канела, бахар и сол.
3. Направете в реброто малки разрези и сложете във всеки поотделно по парче чесън, след което оставете месото в хладилника за поне 3 часа, или за цялата нощ.
4. Поръсете месото с олио, след което го поставете в торбичка за печене – затворете торбичката добре, като по върха на торбичката пробиете малки дупки.
5. Сложете обвитото в готварска торбичка месо в тава и печете в продължение на два часа и половина във фурна.
6. Отворете торбичката и оставете месото във фурната за 15 минути.
7. Извадете и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ