Регистрация

Печени на скара овнешки ребра

Печени на скара овнешки ребра
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2225

Печено агнешко с подправки в плик на бавен огън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,3 кг овнешки ребра (без мазнина)
  • 1/2 ч. л. куркума
  • 1 с. л. къри
  • 1/2 ч. л. карамфил
  • 1/2 с. л. канела
  • 3/4 ч. л. бахар
  • сол
  • 2 скилидки чесън (нарязани на филийки)
  • 2 с. л. растително масло
  • 1 голяма торбичка за печене (35 х 43 см)

Начин на приготвяне:

1. Измийте ребрата и ги сложете в тава за печене.

2. Смесете подправките: куркума, къри, карамфил, канела, бахар и сол.

3. Направете в реброто малки разрези и сложете във всеки поотделно по парче чесън, след което оставете месото в хладилника за поне 3 часа, или за цялата нощ.

4. Поръсете месото с олио, след което го поставете в торбичка за печене – затворете торбичката добре, като по върха на торбичката пробиете малки дупки.

5. Сложете обвитото в готварска торбичка месо в тава и печете в продължение на два часа и половина във фурна.

6. Отворете торбичката и оставете месото във фурната за 15 минути.

7. Извадете и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта