Регистрация

Печени миди Сен Жак с майонеза и лук

Печени миди Сен Жак с майонеза и лук
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4062

Миди на фурна със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кгморски миди “Сен Жак”

За майонезения сос:

  • ½ - ¾ ч.ч. майонеза
  • ¼ ч.л. чили на прах
  • 1 дафинов лист
  • ¼ червена чушка камба, нарязана на малки кубчета
  • 2 пера праз лук, нарязани на кръгчета
  • лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин
  • 1 ч.л. вода

Начин на приготвяне:

1. За да сготвите мидите, извадете месото от черупката, като отстраните жилавите мускули и ципи и измийте. Наредете месото във вътрешността на едната половина от раковината и я поставете върху плоска метална тава.

2. За да приготвите майонезения сос, загрейте зехтина в дълбок тиган с капак и сгответе парчетата червена чупка, докато омекнат (около 3-4 мин.).

3. Добавете сготвените чушки към останалите съставки на майонезения сос и ги разбъркайте добре. Сосът ще има лек червеникав оттенък.

4. Залейте всяко парче мида с една лъжица от соса и след това полейте със зехтин.

5. Сложете мидите да се пекат във фурна на 180ºC за 12-15 мин., докато сосът започне да бълбука и леко покафенее .

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта