Регистрация

Печени кюфтета с топинг от картофи и кашкавал

Печени кюфтета с топинг от картофи и кашкавал
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 658

Гнезда от кайма тип пълнени кюфтета с картофи, лук, кашкавал, яйца и сметана, изпечени на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 с.л. олио
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 250 г картофи
  • 150 г кашкавал
  • 700 г кайма смес
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. червен сладък пипер
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на четвъртини, а след това на напречни полумесеци. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука и бъркайте периодично докато позлатее.

2. Сварете 2 от яйцата, обелете и рендосайте в купичка. Залейте със сметаната и разбъркайте.

3. Рендосайте картофите на едр ренде, отцедете с ръце водата от стърготините и прехвърлете в купа.

4. Рендосайте си кашкавала.

5. Изсипете в купа каймата и добавете 1 яйце, сол и двата вида пипер. Ръснете лют пипер, ако харесвате пикантна храна. Замесете.

6. С мокри ръце оформете 6 кюфтета от каймата и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. След това сплеснете кюфтетата, за да станат по-плоски, но не ги изтънявайте прекалено.

7. Разпределете върху всяко кюфте първо лука, след това рендосани картофи, после сметана с яйца и на финала - кашкавал. Завийте тавата с алуминиево фолио.

8. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След това разгърнете внимателно и сервирайте по 2 кюфтета в порция.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта