Печени картофи с шунка, сметана и кашкавал
Вкусен тарин от запечени картофки на фурна с млечен сос и месо.
Необходими продукти:
- 800 г картофи
- 400 г бекон или шунка
- 400 мл прясно мляко
- 200 мл заквасена сметана
- 200 г кашкавал
- сол
- чубрица
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво картофите и ги сварете, без да ги белите.
2. Докато се варят настържете кашкавала и нарежете на ленти или не много дребни кубчета месото.
3. Когато картофите са сварени, обелете ги, нарежете ги на кубчета и в голям съд ги смесете с подправките, сметаната и месото.
4. Разделете ги в 4 формички за печене. Аз използвам алуминиеви таринчета за еднократна употреба. Сипете по 100 мл мляко във всяка формичка и приберете да се запече за 20-25 мин. във фурна на 200-250 градуса. Ако ги обичате по-препечени дръжте ги още време. Няма шанс ястието да прегори бързо.
5. Когато решите, че картофките са готови, спрете фурната и ги поръсете с настъргания кашкавал.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ