Регистрация

Печени картофи с шунка, сметана и кашкавал

Печени картофи с шунка, сметана и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 13604

Вкусен тарин от запечени картофки на фурна с млечен сос и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г картофи
  • 400 г бекон или шунка
  • 400 мл прясно мляко
  • 200 мл заквасена сметана
  • 200 г кашкавал
  • сол
  • чубрица

Начин на приготвяне:

1. Измийте хубаво картофите и ги сварете, без да ги белите.

2. Докато се варят настържете кашкавала и нарежете на ленти или не много дребни кубчета месото.

3. Когато картофите са сварени, обелете ги, нарежете ги на кубчета и в голям съд ги смесете с подправките, сметаната и месото.

4. Разделете ги в 4 формички за печене. Аз използвам алуминиеви таринчета за еднократна употреба. Сипете по 100 мл мляко във всяка формичка и приберете да се запече за 20-25 мин. във фурна на 200-250 градуса. Ако ги обичате по-препечени дръжте ги още време. Няма шанс ястието да прегори бързо.

5. Когато решите, че картофките са готови, спрете фурната и ги поръсете с настъргания кашкавал.

 

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта