Регистрация

Печени картофи с масло и кашкавал

Печени картофи с масло и кашкавал
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1300

Чеснови картофи на фурна с масло и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 200 мл бульон или вода
  • 80 г масло
  • сол и черен пипер
  • 3-4 скилидки чесън
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на парченца в тава.

2. Намачкайте чесъна на паста със сол и прибавете към картофите. Овкусете с още сол и пипер и разбъркайте.

3. Внимателно сипете бульона или водата на дъното на съда. Върху картофите наредете маслото, нарязано на слайсове.

4. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

5. Рендосайте кашкавала, а картофите развийте от фолиото, за да се запекат. Намалете температурата на 180 градуса и гответе още 10 минути. После поръсете кашкавал и допечете.

6. Сервирайте топло, като залеете със соса, останал на дъното на тавата.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта