Регистрация

Печени картофи с кайма, моцарела и кашкавал

Печени картофи с кайма, моцарела и кашкавал
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 586

Картофи на фурна с кайма и лук в доматен сос и коричка от моцарела и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 големи картофа
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 2 с.л. олио или друга растителна мазнина за готвене
  • 450-500 г кайма от вид по избор
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. сух риган
  • сол, червен и черен пипер
  • 250 мл доматено пюре
  • 1 топка моцарела (или 6 бейби моцарелки)
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, измийте и нарежете на надлъжни половини. Всяка половина разрежете на надлъжни четвъртини, а после и на напречни парчета с дебелина около 1 см. Прехвърлете в тавичка, поръсете със сол и черен пипер и ръснете 1 ч.л. сладък червен пипер. Покапете с олиото, разбъркайте и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути - докато сте готови с останалата част от ястието.

2. Лука нарежете на кубчета без да ситните. Сложете каймата в загрят на умерен огън тиган с незалепващо покритие и разбърквайте докато стане на трохи. Щом си пусне водата и тя поизври, добавете лука и бъркайте 4 минути като междувременно овкусите със сол, черен и червен пипер и риган на прах. Залейте с доматеното пюре и размешайте хубаво. Оставете на котлона на слаб огън.

3. Нарежете моцарелата на 6 парчета. Кашкавала рендосайте.

4. Извадете тавата с картофите от фурната и изсипете върху тях каймата. Заравнете. Положете отгоре резените моцарела или топките бейби моцарела и поръсете кашкавала. Намалете фурната на 180 градуса.

5. Върнете ястието в печката за още 10-12 минути докато се образува апетитна коричка. След това извадете и поднесете по желание с свежа салата.

 

Източник: YouTube/Esseen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта