Регистрация

Печени картофи с бешамел, сирене и кашкавал

Печени картофи с бешамел, сирене и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1057

Подобие на огретен или лазаня от картофи и сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г картофи
  • 200 г бяло сирене
  • 100 г масло
  • 4 с.л. брашно
  • 1 л мляко
  • индийско орехче
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, нарежете на тънки шайби и прехвърлете в купа. Залейте с вода и ги оставете така да чакат реда си.

2. В касерола разтопете маслото на нисък градус. Махнете за момент от котлона. Добавете брашното и разбъркайте докато бучките се разпаднат. Върнете обратно на огъня и започнете постепенно да наливате млякото и да бъркате докато сместа се сгъсти леко.

3. Вземете тавичка и наредете пласт  картофени шайби. Отгоре залейте с 1/4 от бешамела и натрошете 1/3 от сиренето. Следва втори пласт картофи, пак бешамел, пак сирене, трети пласт картофи, бешамел и сирене, четвърти пласт картофи, бешамел, но вече без сирене.

4. Бутнете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

5. След 40 минути намалете огъня на 180 градуса, извадете ястието и поръсете с рендосания кашкавал. Върнете да се допече за 15 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта