Регистрация

Печени картофи със сирене и подправки



Печени картофи със сирене и подправки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1630

Различен огретен с картофи и сирене в яйчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.03.2018

Картофена запеканка с мляко, яйца и сирене в стил огретен правят Лора и Стоян, като подхождат екстравагантно към традиционното ястие без месо. Така се получава по-хрупкаво и особено ароматно. Може едновременно да бъде гарнитура или пък безмесно основно.

Първо картофите се нарязват на кръгчета и се подреждат в тава  без да се покриват един друг. Намазват се с ароматен зехтин, овкусен със сол, пипер и наситнен пресен розмарин и се запичат на умерена фурна за половин час. Ще трябва да използвате повече от една тава. През това време можете да си направите лесната заливка като разбиете яйца, смесите ги с мляко и подправите със сол и пипер.

Изпеченте картофи се подреждат в тава с високи бордове, още по-добре в йенска тенджера. Отгоре се накъсват парчета сирене. Лора и Стоян използват козе, но можете да се спрете и на бяло саламурено или пък да импровизирате със синьо сирене, пушено сирене и каквото друго ви харесва. След това се залива с яйчената смес и се запича за 25 минути. Поднася се с наситнен пресен магданоз по желание.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта