Регистрация

Карамелени картофи в патешка мас

Карамелени картофи в патешка мас
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1109

Картофи с патешка мас на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 150 мл патешка мас
  • 3 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. сол
  • чесън (няколко скилидки по желание)
  • пушен или лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите с все обелките да се сварят до полуготовност в тенджера с вода, която ги залива.

2. В тенджера изсипете патешката мас и подгрейте. Добавете захарта, солта и по желание намачкана скилидка чесън и подправки. Оставете да зацвърчи.

3. Готовите картофи обелете и нарежете на големи хапки. Внимателно прободете с вилица на места.

4. Пуснете във врелия сос с патешката мас и разбъркайте хубаво, за да попие от всички страни.

5. Пресипете в тавичка и запечете на 200 градуса за 25-35 минути.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта