Печени зеленчуци с киноа
Тиква с картофи и брюкселско зеле върху канапе от киноа.
Необходими продукти:
- 3 чаши брюкселско зеле, почистено и нарязано на половина
- 1 малка кафява тиква „цигулка”, обелена и нарязана на кубчета
- 3 чаши лилави картофи, нарязани на четвъртинки или кубчета, в зависимост от големината
- зехтин
- морска сол
- черен пипер
- 2 чаши вода или зеленчуков бульон
- 1 чаша киноа, измита
- сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200 °C. Нарежете всички зеленчуци и ги поставете върху хартия за печене или ги наредете (само в един слой) в голям чугунен тиган (чугуненият тиган е идеален за целта).
2. Покрийте обилно със зехтин и поръсете равномерно със сол и прясно смлян черен пипер.
3. Печете в продължение на 30-40 минути, докато омекнат и станат хрупкави.
4. Докато зеленчуците се пекат, сложете водата или бульона да заври в малка тенджера с капак. Добавете измитата киноа и щипка сол.
5. Покрийте и варете в продължение на 15 минути или докато киноата абсорбира всичката вода. Разбъркайте с вилица преди да сервирате.
Сервирайте печените зеленчуци на голямо „легло” от киноа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ