Регистрация

Печени зеленчуци с киноа

Печени зеленчуци с киноа
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 6291

Тиква с картофи и брюкселско зеле върху канапе от киноа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 чаши брюкселско зеле, почистено и нарязано на половина
  • 1 малка кафява тиква „цигулка”, обелена и нарязана на кубчета
  • 3 чаши лилави картофи, нарязани на четвъртинки или кубчета, в зависимост от големината
  • зехтин
  • морска сол
  • черен пипер
  • 2 чаши вода или зеленчуков бульон
  • 1 чаша киноа, измита
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200 °C. Нарежете всички зеленчуци и ги поставете върху хартия за печене или ги наредете (само в един слой) в голям чугунен тиган (чугуненият тиган е идеален за целта).

2. Покрийте обилно със зехтин и поръсете равномерно със сол и прясно смлян черен пипер.

3. Печете в продължение на 30-40 минути, докато омекнат и станат хрупкави.

4. Докато зеленчуците се пекат, сложете водата или бульона да заври в малка тенджера с капак. Добавете измитата киноа и щипка сол.

5. Покрийте и варете в продължение на 15 минути или докато киноата абсорбира всичката вода. Разбъркайте с вилица преди да сервирате.

Сервирайте печените зеленчуци на голямо „легло” от киноа.

 

Източник: opensourcefood.com   

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта