Регистрация

Печени зелеви пирожки

Печени зелеви пирожки
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 159

Мини банички със зеле и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необхдими продукти:

  • 1 малка зелка
  • 2 глави лук
  • сол и пипер на вкус
  • 2 яйца
  • 2/3 ч.ч. вода (150 мл)
  • 2/3 ч.ч. олио+още за задушаване на зелето
  • брашно

Начин на приготвяне:

1. Започнете с тестото като изсипете топлата вода и олиото в купа. Добавете щипка сол и след това постепенно изсипвайте брашно докато се получи тесто. Замесете го така че да не лепне, оформете на правоъгълник, увийте в стреч фолио или найлон и приберете в хладилник.

2. Зелето нарежете на полумесеци, лука - също. В голям съд сгорещете олио и задушете зелето в него. Щом започне да омеква добавете и лука и гответе докато позлатеят и двата продукта. Добавете едното яйце, сол и пипер на вкус, разбъркайте и махнете от огъня.

3. Тестото разточете на една или няколко кори с дебелина не повече от 1 см. Изрежете квадрати.

4. Застелете тава с хартия за печене. Във всеки от квадратите слагайте от плънката и прещипвайте с вилица след това. Редете с отстояние в тавата.

5. Разбийте яйцето и намажете с него пирожките. По желание можете да поръсите със семена.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до позлатяване. Можете и да изпържите на маслена баня, но ще е доста по-нездравословно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта