Регистрация

Печени гъби със скариди и кашкавал

Печени гъби със скариди и кашкавал
Лесно   |   Порции 20 броя   |   Видяна: 1416

Гъбени кошнички със скариди в масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 гъби
  • 20 скариди
  • 100 г кашкавал
  • 150 г масло
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите от пънчетата. Запазете пънчетата за бульон - храна не бива да се изхвърля.

2. Подредете гъбите в тава, застлана с хартия за печене с отвора нагоре и бутнете във фурната на 180 градуса за 10-тина минути.

3. През това време намачкайте на паста чесъна със сол и почистете скаридите, ако е останало нещо - не трябва да има вена, глава и опашка. Рендосайте на ситно кашкавала

4. Сгорещете олиото, разтопете в него маслото и добавете чесъна. Гответе 30 секунди и вкарайте скаридите. Гответе по около минута до две от всяка страна.

5. Извадете гъбите от фурната. Във всяка сипете по малко от отделилия се в тигана маслен сос. След това поставете по скарида и отгоре поръсете рендосан кашкавал.

6. Върнете във фурната за 5 минути.

7. Извадете и по желание украсете с прясна подправка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта