Регистрация

Печена треска с чеснова майонеза

Печена треска с чеснова майонеза
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3288

Бяла риба с чесън и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 риба треска
  • малко пипер и сол
  • 1 ч.л. зехтин (ако не използвате треска)

За чесновата майонеза:

  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. чесън на прах (по желание)
  • 2 с.л. майонеза
  • 1/2 ч.л. зехтин
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200°C.

2. Поръсете малко пипер и сол в зехтина.

3. Сложете треската с кожата надолу в тавичка за печене, а ако използвате друг вид риба, намажете с олио, преди да сложите в съда.

4. За да приготвите соса, нарежете или блендирайте чесъна на паста.

5. Прибавете останалите необходими продукти и разбъркайте хубаво.

6. Намажете рибата с тази смес.

7. Печете 15 мин. или до готовност.

8. Поднесете веднага.

Забележка: Ако използвате треска, в съда може да се отдели много мазнина, както от рибата, така и от майонезата. Просто я отцедете и поднесете в чист съд. Въпреки че изглежда мазно, отвътре не е - там е сочно, а не като при друга бяла риба.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта