Регистрация

Печена сьомга с моряшки сос

Печена сьомга с моряшки сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4021

Сьомга със скаридени опашки и гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. прясно мляко
  • 3 с.л. масло
  • 280 г опашки от пържени скариди
  • сол, черен пипер и индийско орехче

За сьомгата:

  • 1 сьомга, разделена на две половинки филета
  • 1 стрък зелен лук, нарязан ситно
  • 4 с.л. масло
  • сух риган на вкус

Начин на приготвяне:

На сьомгата:

1. Сложете нарязания на ситно лук на дъното на тавичка за печене и го покрийте с олио.

2. Сложете отгоре филетата сьомга (с кожата надолу) и намажете горната страна на филето с масло.

3. Наръсете сьомгата със сухия риган.

4. Сложете филетата да се пекат на средната решетка в предварително загрята на средна степен фурна за 30-35 минути или до готовност.

На соса:

1. Запържете скаридените опашки в олио и ги оставете настрани.

2. Разтопете маслото в малка тендежрка.

3. Прибавете брашното към разтопеното масло и разбъркайте. Когато сместа добие консистенцията на пясък, залейте я с предварително затопленото мляко на тънка струйка. Бъркайте постоянно докато получите кремообразна смес.

4. Овкусете соса със сол, черен пипер, индийско орехче (на вкус). Разбъркайте соса и залейте с него скаридите.

Сервиране:

1. Отрежете парче сьомга около 170 г и го сложете в чиния.

2. Залейте филето със соса.

3. Сервирайте сьомгата топла с бял ориз или задушени зеленчуци.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта