Регистрация

Печена сьомга с авокадо

Печена сьомга с авокадо
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 420

Филе от сьомга с подправки и авокадо салца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филета от сьомга (напречни)
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. червен пипер
  • 2 плода авокадо
  • 1/4 глава червен лук
  • 1 с.л. лимонов сок или сокът на един лайм
  • 1 с.л зехтин Екстра Върджин

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете 1 с.л. зехтин с 1 ч.л. сол и толкова черен и червен пипер на прах. Разбъркайте и в получената смес оваляйте рибните филета. Приберете в хладилник за 30-тина минути.

2. През това време пригответе салцата като разделите авокадото на две половинки, извадите костилката, обелите кората и нарежете плода на кубчета. Добавете към него наситнения червен лук, студено пресования зехтин, сол и пипер на вкус. Заделете настрана.

3. Сгорещете тиган или скара като може да намазните деликатно. Запечете филетата първо с кожата надолу, след това и от обратната страна за 2 минути.

4. Сервирайте рибата със салцата от авокадо и по желание пресни листни зеленчуци.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта