Регистрация

Печена скумрия с магданоз

Печена скумрия с магданоз
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1234

Скумрия на фурна с магданозена плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 неголеми скумрии
  • 1-2 връзки магданоз (само листенцата)
  • 140 мл олио
  • сол
  • лимон за поднасяне
  • гарнитура по избор (с пържени картофки е най-вкусно)

Начин на приготвяне:

1. Почистете добре рибите от кръв и слуз. Изкормете и почистете кожата, ако не сте ги купили изчистени.

2. Обтрийте щедро вътрешно и външно със сол.

3. Наситнете магданоза и го разпределете в коремите на рибата. Не е нужно да се напълват, а просто да има. Капнете по малко мазнина в коремите.

4. Подредете скумриите в тава, залейте с олиото и посолете отново.

5. Печете в предврително загрята на 190 градуса фурна за 30-тина минути или докато прецените, че рибките са готови.

6. Сервирайте с половинка лимон и гарнитура по избор.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта