Регистрация

Печена риба в солна коричка

Печена риба в солна коричка
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1009

Как се готви риба в сол?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 риба от вид по избор (около 450 грама)
  • 1 кг морска едра сол
  • 2 клонки розмарин или 6-8 стръка магданоз
  • черен пипер
  • лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рибата почистете добре вътрешно и външно.

2. Обтрийте с черен пипер и приберете в корема прясна билка по желание.

3. На дъното на тава, в която рибата би се събрала и би останало място от всичките ѝ страни изсипете 1/3 от морската сол, така че да покрие плътно дъното. След това поставете отгоре рибата и я залейте с останалата сол. Без да натискате солта трябва да е покрила рибата плътно от всички страни.

4. Поръсете най-отгоре с мокри ръце пръски вода.

5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути.

6. С нож счупете кората от сол и нежно извадете рибата отвътре като махнете излишната сол.

7. Поднесете с резени лимон или лимонов сок с чесън и копър по желание.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта