Регистрация

Печена риба в гъбен сос

Печена риба в гъбен сос
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1394

Риба в млечен сос с гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 филета от риба без кости
  • 250 г гъби (печурки, манатарки или други по желание)
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч. мляко
  • 6 с.л. масло (около 90 грама)
  • 3 с.л. брашно
  • листенцата от половин китка магданоз
  • индийско орехче, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци. Лука обелете и наситнете. Сгорещете 2 с.л. от маслото и в него изсипете лука. Гответе докато започне да става прозрачен, добавете гъбите и гответе докато омекнат – около 7 минути.

2. Сипете брашното в тигана при гъбите, разбъркайте и започнете да наливате млякото на тънка струйка при непрестанно бъркане. Трябва да се получи гладък млечно-брашнен сос. Подправете с индийско орехче, сол и пипер на вкус.

3. Рибното филе обтрийте със сол и пипер. Запечете в разтопено в тиган масло всяко парче риба за по няколко минути от страна. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса още докато готвите рибата.

4. В тава изсипете на дъното 1/3 от гъбената смес. Отгоре наредете рибата и след това залейте с оставащите 2/3 млечен сос с гъби. Гответе за 25 минути на фурна.

5. След изпичане поръсете ястието с наситнени листенца пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта