Регистрация

Печена пъстърва в солна коричка

Печена пъстърва в солна коричка
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1177

Печена риба в сол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 доста голяма пъстърва (около 1,2-1,5 кг)
  • 1 кг морска сол
  • 8 яйчни белтъка
  • копър и магданоз
  • 50 мл зехтин
  • 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата много добре вътрешно и външно.

2. Нарежете копъра и магданоза и сложете в корема. Не е нужно да го изпълвате, затова по половин връзка от подправка ще ви е достатъчно.

3. Разбийте белтъците на пяна и смесете със солта. Част от сместа разпределете на дъното на застлана с хартия за печене тава така че да се получи плътна основа с дебелина около 0,5 см. върху която да сложите рибата без да се допира до оголено дъно на тавата.

4. Сложете рибата отогре и върху нея разпределете останалата смес, така че да я покрие плътно отвсякъде.

5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

6. След изваждане счупете солната кора с обратното на лъжица и изтупайте добре рибата от солта.

7. Смесете сока на лимона и зехтина и с този сос за покапване поднесете пъстървата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 30
  2. 150
  3. 10
  4. ГАРНИТУРА
  5. 808
  6. 200
  7. ОСТАВА
  8. 94
  9. 160
  10. свинск

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта