Регистрация

Печена патица с ябълки, мед и канела

Печена патица с ябълки, мед и канела
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1798

Маринована патица на фурна с плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 патица
  • 30 мл олио
  • 40 мл оцет
  • 60 мл червено вино
  • 5 гр джинджифил на прах
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. канела
  • 80 г мед
  • 8-10 ябълки (зелени; зависи от големината)
  • захар и канела за ябълките
  • 200 мл вода

Начин на приготвяне:

1. В купичка смесете оцета с мазнината, сол, пипер, мед, вино, подправки, намачкан чесън. Разбъркайте много добре.

2. С пинсета почистете патицата от власинки и сложете в тава. Залейте с маринатата и обтрийте много добре от всички страни. Вкарайте от соса и в корема. Увийте тавата с патицата в стреч флио и приберете в хладилник за 8-12 часа да се маринова.

3. Ябълките почистете от неядливата сърцевина и ако не са домашни, махнете и кората, защото е обработвана. Нарежете на четвъртини и поръсете с по 1 ч.л. захар и канела.

4. Напълнете корема на патицата с ябълки, а останалите разпределете в тавата. Сложете птицата с гърдите нагоре, увийте крилата с алуминиево фолио, за да не се овъглят, налейте вода в тавата (същата, в която се е мариновала - в нея се и пече, защото маринатата е на дъното) и пъхнете в предварително загрята фурна на 160 градуса.

5. Печете около час като извадите птицата на 20-тата и 40-тата минута от готвенето и полеете с отделилия се в тавата сос.

6. Сервирайте с ябълките.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта